De vijf vingers van de gemeenschap

Om een juist beeld te krijgen van de taken, die we als kerk hebben, worden deze weleens vergeleken met de vijf vingers van een hand. Van een hand kan geen vinger gemist worden. Zo horen de taken van de kerkgemeenschap bij elkaar. Zoals de vingers aan de hand ieder een eigen functie hebben en je niet kan zeggen, dat de ene functie belangrijker is dan de andere, zo geldt dat ook voor de functies in de kerkgemeenschap. De ene taak kan niet goed vervuld worden zonder de anderen. De vijf vingers zijn:

• LITURGIE
  • CATECHESE
  • DIACONIE
  • GEMEENTEOPBOUW
  • ORGANISATIE
  • Het samen vieren van ons geloof
    Het leren van het geloof
    Het delen met hen, die op onze gemeenschap rekenen
    Het bij elkaar en bij anderen horen
    Vanuit de gezamenlijke inspiratie voorwaarden scheppen dat het beleid uitgevoerd kan worden

Het hart van de kerkgemeenschap ligt zonder meer in het samen vieren van de liturgie. Daar laden we onze accu op om onze taken voor elkaar en voor anderen waar te maken.